Bir Metal Dedektörünün Algılama Kapasitesi ve Çeşitleri hakkında güncel bilgiler, metal dedektörü çeşitleri ve bu dedektörler hakkında temel bilgiler veren güncel rehberimize hoş geldiniz.
Öncelikle metal dedektörü; manyetik özelliklerinden dolayı demir içeren metalleri daha kolay tespit etmelerine rağmen, hem demir hem de demir dışı metal türlerini tespit edebilirler. Bazı metaller demir içerir ve genellikle manyetiktir. Demir dışı metal ise nikel, alüminyum ve çinko gibi diğer elementlerden oluşur. Birçok demirli metaldeki mevcut elektromanyetik alanlar nedeniyle, dedektörün alıcı bobini, demir dışı metallere kıyasla çok daha küçük demirli metal örneğinden gelen bir sinyali algılayabilir. Satın almak istediğiniz metal dedektörünün özelliklerinde derin arama gibi modlar bulunuyorsa belirli metal türlerini algılamak için ayarları düzenleyebilir makineyi kalibre edebilirsiniz. Buradan yola çıkarak bir metal dedektörünün algılama kapasitesi, kaç metre derini gösterebildiği özelliklerine bağlı olarak değişebilmektedir. Dolayısıyla satın almak istediğiniz metal dedektörlerini iyi tanımalısınız. Özelliklerini ve derinlik kapasitelerini inceleyerek uzman bilgisi ışığında karar vermelisiniz.
Çünkü binlerce seçenek var.
Öncelikle ne arayacağınızı belirlemelisiniz:
Bir metal dedektörü ile ne arayacaksınız ? Altın veya bronz sikke mi? Define için uygun olduğunu söyleyebilmemiz için metal dedektörlerinin altın gibi kıymetli metalleri ayırma özelliği olması gerekir. Eğer bir metal dedektörü ile değerli veya değersiz metal arayacaksınız arama yapacağınız yerin derinliği veya aramak istediğiniz metalin türünü bilmeniz gerekir. Buradan başlayarak kendinize uygun metal dedektörünü tespit edebilirsiniz. Ne arayacağınıza karar verdikten sonra ne kadar derinlikte arayacağınızı belirlemelisiniz. Daha güçlü bir manyetik alan, az miktarda paslanmaz çelik gibi daha küçük, daha az iletken metal nesneleri algılar. Dolayısıyla arama yaptığınız bölgedeki metalleri bulmak için dedektörünüzün daha yüksek hassasiyete ihtiyacı olabilir. Bununla birlikte, kullanıcıların yanlış göstergelerden kaçınmak için daha yüksek çalışma frekanslarında dikkatli olmaları gerekir. Hassasiyet ayarları çok yükseldiğinde, dedektörün etrafındaki elektronik cihazlar parazite neden olabilir. İşte tam da bu yüzden ayrımlı dedektör tercih etmelisiniz. Hassasiyet ayarları, çok düşük frekansta çalışmak istemeyeceğiniz için zordur. Çalışma frekansı yanlış uyarılara sebep olabilir.
Çeşitleri konusunda kafanızı karıştırmayın.
Hemen buradan metal dedektörü çeşitlerini inceleyin …
İlgili İçeriklerimiz:
- En Çok Satan Dedektörler Hangileri?
- İndirimli Dedektörler Hangileri?
- Metal Dedektör Kaç Metre Gösterir?
- Metal Dedektör Neyi Algılar?
- Metal Dedektörü Nedir Kim İcat Etmiştir?
- Define Dedektörü Fiyatları
- Metal Dedektör Fiyatları
- 2. El Altın Arama Dedektörü Fiyatları
- El Dedektörü Fiyatları
- El Dedektörü Altın
- Metal Dedektörü Yapımı
- Metal Dedektörü Çalışma Prensibi
- Metal Dedektörü Devresi
- Metal Dedektörü Altın Bulur Mu?
- Metal Dedektörü Nasıl Çalışır?
- Metal Dedektörü Fiyatları
- Metal Dedektörü Ne İşe Yarar?
Daha Fazla Arama :
2.El (İkinci El) Metal Dedektörü Altın Arama Dedektörü Altın Dedektörü Dedektör Çeşitleri Dedektör Cihazı Dedektör Fiyatları Dedektör Makinesi Dedektör Markaları Dedektör Modelleri Dedektörler Define Arama Dedektörü Define Dedektörü El Dedektörü En Çok Satan Dedektörler Metal Dedektörü
Metal Dedektörü Nasıl Çalışır?
Metal Dedektörü Altın Bulur Mu?
Metal Dedektörü Çalışma Prensibi
Dedektör konusunda muhteşem bilgiler faydalı blog teşekkürler.
Dedektörlerin kapasiteleri hakkında satıcılar çok bilgi vermiyor. Hepsi derin dedektör sözde. Güzel bilgiler için teşekkürler
Güzel faydalı içerik
İçerik faydalı. Dedektörlerin kapasiteleri hakkında kıymetli bilgiler var. Beğendim.
Dedektörlerin aslında algılama kapasiteleri değilde derinlikleri önemli aslında. Ayrımda iyi mi ? Çöp metali ayırıyor mu ? vs. gibi…